Marnosound

De marnosound onderwatersport jury geluid set is voor de onderwatersporten waarbij geluidssignalen onder water hoorbaar dienen te zijn. Deze set kan eenvoudig moduleer aangepast worden voor onderwaterrugby, synchoornzwemmen waarbij er een metronoom functie wordt toegevoegd.

Onderwaterhockey

Onderwaterhockey is een spel wat zich onder water afspeelt in een 25 of 50 meter zwembad. Waarbij 1 wandzijde als doel fungeert. Het spel wordt begeleid door 2 scheidsrechters aan weerzijdes van het bassin. Bij een overtreding wordt op dit moment door het tikken op buizen (“buissignaal”) de overtreding kenbaar gemaakt aan de spelers onder water. Het is niet altijd duidelijk en hoorbaar signaal onder water om het “buissignaal” als overtreding te horen. De verwarring wordt nog sterker door dat in een 50 meter bassin tegelijktijdig wedstrijden plaatsvinden. Marnotech heeft een geluid set ontwikkelt marnosound waarbij een duidelijk signaal boven en onder water hoorbaar is. De scheidsrechter bedient dit geluidsignaal door middel van een drukknop vanuit de badrand. De volumes voor boven en onder water zijn afzonderlijk instelbaar.  Bij een tweede wedstrijd in het 50 meter bad kan de tweede marnosound set worden bijgeplaatst waarbij een ander geluidsignaal wordt gekozen. Er zijn twee verschillende geluidssignalen aanwezig op de scheidsrechters set.

Product topics:

  • Mobiele set
  • Voorzien van een accupack welke maximaal 4 uur gebruikt kan worden
  • Afzonderlijke volume instelling voor boven water- en onderwater geluidsniveau
  • Aan de set wordt voor onder water een onderwater speaker aangesloten
  • De onderwater speaker is beveiligd voor werking alleen onder water
  • Er zijn 2 geluiden (fluitsignaal) beschikbaar
  • Voor de scheidsrechter is de bediening via een hand drukknop
  • De set is voorzien van een display voor controle van de status van de accu
  • De accu is beveiligd voor diepte ontlading waarmee schade aan de accu wordt voorkomen
  • De set is voorzien van zwenkwieltjes inclusief rem

Hoe werkt het?

De marnosound set is voorzien van twee losneembare deksels aan de voor- en achterzijde. Aan de voorzijde zitten de aansluitingen voor de handdrukken naar de scheidsrechter en de aansluiting voor de onderwater speaker. Aan de voorzijde is een keuzeschakelaar voor (fluitsignaal) 1 of 2. en een schakelaar voor het in- en uitschakelen van de set waarbij een groene controle lamp gaat branden. Voor de instellingen van het boven – en onder volume zijn twee draai knoppen aanwezig. De onderwater speaker wordt aangesloten aan de voorzijde van de set deze onderwater speaker is voorzien van een onderwater detectie als de speaker in het water hangt. Hiermee wordt schade aan de onderwater speaker voorkomen. De onderwater speaker wordt rond de 60 centimeter in het bassin gehangen. De onderwater speaker kan in de scheidsrechter set worden opgeborgen. Waarbij deze vooraf met een handdoek wordt droog gemaakt. Aan de achterzijde zit een display voor de status van de batterij en het 230 volt netsnoer voor het opladen van de set. De set dient opgeladen te worden in de uitstand van de schakelaar. Dit om schade aan de elektronica te voorkomen. De marnosound set heeft bij volle accu’s maximaal een bedrijfstijd van 4 uur.