Marnoviewer, optimale beeldregistratie van de sporter

Beweging details haarscherp in beeld

Directe livebeelden voor trainer en sporter

De  marnoviewer is een nieuw ontwikkeld product door Marnotech voor de sportwereld. Waarbij als uitgangspunt is gekozen dat trainers in de start van de talenten gebruik kunnen maken op een eenvoudige wijze van beeldregistratie en daarmee de analyse kunnen doen. Tweede belangrijk punt is dat de beelden correct worden opgeslagen in de beveiligde cloud omgeving en direct ter beschikking komen voor de sporter en trainer. Dit is ook mede voor de wetgeving waaraan verenigingen zich moeten houden (AVG). Om goede archivering van de beelden en analyses op te slaan is een oplossing bedacht om de data te koppelen aan de sporter (data to person). De marnoviewer is een multifunctioneel rack welke ingezet kan worden in zwembaden, atletiekbanen, schaatsbanen en sporten waarbij beelden nodig zijn. Ook kan de marnoviewer een goed instrument zijn in de medische wereld b.v. revalidatie.

Meerdere HD camera’s voor nog betere beeldvorming

De marnoviewer heeft 2 tot 3 HD camera’s aan boord welke automatisch bediend kunnen worden voor de verschillende sportbeelden. De marnoviewer is mobiel en voorzien van goede verankering op de ondergrond voor zowel zwembaden, atletiekbanen, sportvelden en ijsbanen. De marnoviewer heeft daarvoor 4 steltpoten waardoor het rack onder alle omstandigheden automatisch waterpas wordt gesteld. De camera’s bewegen zich uit het rack en kunnen in verschillende posities worden geïnstalleerd. De arm waarop 2 camera’s zijn gemonteerd daarvan kan de onderste camera zich bewegen tot op de ondergrond maar ook nog in zwembaden 60 cm onder water zakken. De beelden worden geprojecteerd op een groot monitor scherm. Dit scherm is te bedienen en komt omhoog om op de juiste hoogte de beelden te kunnen beoordelen. Hiermee heeft de trainer direct live beeld en kan na de opname dit direct met de sporter bespreken en analyseren.

Snelle opbouw en direct beschikbaar

De marnoviewer is ontworpen plug and play zodat de gehele installatie binnen 5 minuten operationeel is en klaar voor gebruik. Hiervoor is een eenvoudig stappenplan ontworpen in een bedienscherm op het rack. Na het opnemen van de beelden zijn deze vercrypt opgeslagen in de server in het rack. Na de training wordt de marnoviewer naar de parkeerstand gebracht waar het opgeladen dient te worden en er verbinding wordt gemaakt met het datacenter ( de cloud omgeving). Deze verbinding wordt automatisch opgebouwd en de beelden worden vanuit het rack verplaatst naar de cloud omgeving. De volgende trainer start met de marnoviewer met een schone opslag voor de beelden hiermee wordt voorkomen dat beelden door anderen kunnen worden gebruikt. De marnoviewer is hiermee inzetbaar voor zwemsport b.v wedstrijdzwemmer maar ook voor synchroonzwemmen beelden onder water en waterpolo. Voor een registratie van een speloverzicht is er een camera als optie beschikbaar op een mast van 4 tot 5 meter. En ook voor het registreren op de atletiekbaan b.v de start van de hardloper en verspringen. Voor het schaatsen is de schaats en lichaamshouding te registreren voor analyse bij b.v de start en bij de bochten. De marnoviewer is voorzien van een accupack voor draadloos gebruik en is bestand tegen een regenbui en de vochtige omgeving in zwembaden en buiten gebruik.

Product topics:

  • De marnoviewer  is mobiel en eenvoudig en snel te transporteren
  • Voorzien van stelpoten voor goed positioneren en automatisch waterpas stellen
  • Uit de marnoviewer komen automatisch op een zwaaiarm 2 HD camera’s beschikbaar voor registratie van de beelden.
  • Als optie en voorbereiding kan een 3e camera bijgeplaatst worden die geplaatst is op een 5 meter automatische telescoopmast

  • Eenvoudige bediening door middel van een touchscreen scherm waarin voor geprogrammeerde standen zijn te kiezen
  • Verstelbaar in hoogte monitor scherm met beelden in full HD
  • Camera’s met de mogelijkheid voor tracking control waarbij de sporter wordt gevolgd b.v. vanaf startpositie
  • Beelden zijn live te bekijken en direct terug te kijken met de sporter
  • De trainer kan direct analyseren en bespreken met de sporter
  • De marnoviewer is voorzien van een accupack